Nume:
Apicola Suceava
E-mail:
ciprian_purtuc@yahoo.com
E-mail 2:
office@apicolasuceava.ro
Telefon:
0740 508 380
Telefon 2:
0230 215 439
Website:
http://www.apicolasuceava.ro/
Adresa:
Suceava, Str. Curtea Domneasca, Nr. 5, Jud. Suceava.

Apicola Suceava
Apicultura

Apicultor, distribuitori miere de albine din Romania – miere 100% naturala, miere de salcam, tei, poliflora, de rapita, floarea-soarelui, de castan, miere de mana, miere cu catina, nuci, migdale, miere cu fagure, polen, propolis, miere la kilogram, miere la borcan, miere la plic, produse 100% romanesti, matca, matci, cutii stupi, roi albine, hrana albine.

Detalii

S.C. Apicola Suceava S.R.L. a fost fondata in anul 1997 in Suceava, judetul Suceava si este o societate recunoscuta pe plan local prin diversitatea produselor naturale din apicultura pe care le prezinta in cele 3 magazine pe care le are in Suceava, Gura Humorului si Campulung Moldovenesc. Apicola Suceava pune la dispozitia apicultorilor informatii utile in ceea ce priveste intocmirea proiectelor pentru medicamente, familii de albine, matci, roi la pachet. 

Vegetatia judetului  este formata din paduri de molid, brad si pin, iar alte specii de plante sunt alunul, paducelul, socul, macesul, zmeura, mure, afine, trifoi, papadia etc. Potentialul pomicol este si el dezvoltat, cultivandu-se meri, pruni, ciresi, visini. Datorita asezarii bune a judetului si a variatiei plantelor, baza melifera din localitate este foarte buna.

Apicultura este o stiinta, care presupune experienta si daruire, o stiinta potrivit careia apicultorul este obligat sa intervina numai atunci cand stie cu exactitate ce lucrari are de facut, cerandu-i-se a avea si a cultiva un ascutit spirit de observatie, fara de care nu poate practica cu succes cresterea albinelor. Pentru obtinerea unor bune rezultate in practica si productia apicola trebuie sa se tina cont de trei factori:
1. Detinerea unei stupine bine organizate;
2. Existenta unei bune baze melifere;
3. Conditii pedo-climatice optime.
Lipsa unuia dintre acesti trei factori duce la compromiterea recoltei si la pierderi insemnate pentru apicultor.

Mierea are in compozitia sa numeroase principii active binefacatoare pentru sanatate. Acestea sunt in mare parte zaharuri precum si microelemente, enzime, acizi organici si vitamine, ce au un efect pozitiv prin actiunea de reglare a unor functii importante ale organismului. Gratie acestor calitati, mierea a fost utilizata ca remediu de-a lungul timpului pentru vindecarea unor afectiuni (gastro-intestinale, renale, respiratorii) si pentru tratarea plagilor infectate. Orice tip de miere are proprietati specifice: mierea de levantica lecuieste tusea si durerile de gat; mierea de tei usureaza starile febrile si durerile gastrice, previne migrena, fiind un bun mijloc profilactic si remediu in pneumonii, astm bronsic, stari nervoase, tuberculoza; mierea de brad este utila in bolile cailor respiratorii, cea de salcam este un bun calmant si tonic; mierea de castan salbatic creste tensiunea arterial; mierea de castan comestibil are actiune antimicrobiana, mai ales in bolile de stomac, intestinale si renale; mierea de izma este buna ca leac impotriva durerilor, antihemoragic, tonifiant; mierea de floarea-soarelui - utila in bronsite si boli de stomac. Mierea de flori de camp are o puternica actiune antimicrobiana, cea de livada (de pomi fructiferi) vindeca afectiunile renale, pulmonare si intestinale. Mierea de munte are calitati deosebite in bolile de cai respiratorii si in alergii, fiind o insumare de substante nutritive si curative.

Servicii

Servicii Oferite:

Produse apicole:
- Mierea de albine;
- Polenul - Pastura;
- Propolis;
- Laptisor de matca;
- Venin;
- Ceara de albine.
Produse farmaceutice:
-  Suplimente nutritive;
-  Medicamente;
- Produse cosmetice;
- Medicamente pentru albine;
- Stimulatori pentru albine.

Apicola Suceava comercializeaza utilaje apicole, precum:
- centrifugi de miere (manuale, automate, semiautomate);
- angrenaje pentru centrifugi;
- omogenizatoare de miere;
- maturatoare de miere;
- strecuratori de miere;
- instalatii pentru reducerea continutului de apa din miere;
- prese de faguri.
Apicola Suceava comercializeaza echipamente apicole, precum:
- echipamente pentru cresterea matcilor;
- echipamente de protectie (masti, manusi, masti cu bluza, combinezoane);
- echipamente pentru insarmare;
- scurgatoare de miere;
- uscatoare si culegatoare de polen;
- omogenizatoare de miere.

Galerie foto

Apicola Suceava
Apicola Suceava
Apicola Suceava
Apicola Suceava

© 2015 Copyright by apicultura-romania.com