Nume:
Apicola Focsani
E-mail:
apicola_focsani@yahoo.com
Telefon:
0744 651 353
Telefon 2:
0237 222 677
Fax:
0237 222 677
Adresa:
Focsani, B - dul.Republicii, Nr. 43, Jud. Vrancea.
Facebook

Apicola Focsani
Apicultura

Apicultor, distribuitori miere de albine din Romania – miere 100% naturala, miere de salcam, tei, poliflora, de rapita, floarea-soarelui, de castan, miere de mana, miere cu catina, nuci, migdale, miere cu fagure, polen, propolis, miere la kilogram, miere la borcan, miere la plic, produse 100% romanesti, matca, matci, cutii stupi, roi albine, hrana albine.

Detalii

Apicola Focsani a fost fondata in anul 1997 in Focsani, judetul Vrancea si este o societate recunoscuta pe plan local prin diversitatea produselor naturale din apicultura pe care le prezinta si pune la dispozitia apicultorilor informatii utile in ceea ce priveste intocmirea proiectelor, sfaturi privind medicamentele, familiile de albine, matci, roi la pachet si alte activitati specifice domeniului de activitate. 

Apicultura  este menținerea coloniilor de albine de miere, de obicei la om, prin urticării umane. Un apicultor păstrează albinele pentru a-și colecta mierea și alte produse pe care un stup produce (inclusiv ceară de albine, propolis, polen și jeleu regal), pentru a poleniza culturi sau a produce albine pentru vânzare altor apicultori. O locație unde sunt ținute albine se numește un stup sau o "curte de albine". Colectarea mierei din coloniile de albine sălbatice este una dintre cele mai vechi activități umane și este încă practicată de societăți aborigene în anumite părți ale Africii, Asia, Australia și America de Sud. În Africa, păsările de miere au dezvoltat o relație mutualistă cu oamenii, conducându-le la stupi și participând la sărbătoare. Acest lucru sugerează că recoltarea mierelor de către oameni poate fi de multă antichitate. Unele dintre cele mai vechi dovezi ale colectării mierei din coloniile sălbatice provin din picturile de piatră, datând din jurul paleoliticului superior (13.000 î.Hr.). Colectarea mierei din coloniile de albine sălbatice se face, de obicei, prin supunerea albinelor cu fum și ruperea copacului sau a rocilor în care se află colonia, ceea ce duce adesea la distrugerea fizică a cuibului.albine produc mărfuri cum ar fi miere, ceară de albine, polen, propolis și jeleu regal, în timp ce unii apicultori ridică și regine și albine pentru a le vinde altor fermieri și pentru a satisface curiozitatea științifică. Apicultorii folosesc de asemenea miere de albine pentru a oferi servicii de polenizare cultivatorilor de fructe și legume. Mulți oameni păstrează albinele ca un hobby. Alții o fac pentru venituri, fie ca o linie secundară pentru altă muncă sau ca operator comercial. Acești factori afectează numărul de colonii menținute de apicultor.

Apicultura este in primul rand o pasiune fata de natura, de albine, de stuparit. Practicantii acestei frumoase "meserii" sunt in totalitate dedicati activitatilor necesare apiculturii. Cei aflati la inceput de drum, se informeaza si in general, sunt ghidati de catre un apicultor experimentat, care, in timp a asimilat cunostintele acestei arte, arta apiculturii, care astfel devine si o traditie. Este o satisfactie imensa atunci cand apicultorul se simte rasplatit pentru munca lui, pentru eforturile depuse, vazand ca famillile lui prospera, se intaresc si se inmultesc. Mierea de albine e cel mai sanatos aliment natural si nu degeaba se spune ca pe Taramul Fagaduintei curg rauri de miere. Putina lume stie ca exista tratamente cu miere pentru aproape toate tipurile de afectiuni. Bineinteles ca nu orice miere e buna, atat la gust cat si ca proprietati terapeutice. Mierea de albine este un produs natural complex rezultat al nectarului floral al plantelor si al imbogatirii acestuia de catre albine (Apis mellifera L) cu substante proprii, prin actiunea sucului secretat de glandele acestora.

Servicii

Apicola Focsani vinde si cumpara:

Produse apicole:
- Mierea de albine;
- Polenul - Pastura;
- Propolis;
- Laptisor de matca;
- Venin;
- Ceara de albine.
Produse farmaceutice:
-  Suplimente nutritive;
-  Medicamente;
- Produse cosmetice;
- Medicamente pentru albine;
- Stimulatori pentru albine.

Utilaje apicole:
- centrifugi de miere (manuale, automate, semiautomate);
- angrenaje pentru centrifugi;
- omogenizatoare de miere;
- maturatoare de miere;
- strecuratori de miere;
- instalatii pentru reducerea continutului de apa din miere;
- prese de faguri.
 Echipamente apicole:
- echipamente pentru cresterea matcilor;
- echipamente de protectie (masti, manusi, masti cu bluza, combinezoane);
- echipamente pentru insarmare;
- scurgatoare de miere;
- uscatoare si culegatoare de polen;
- omogenizatoare de miere

Galerie foto

Apicola Focsani
Apicola Focsani
Apicola Focsani
Apicola Focsani
Apicola Focsani
Apicola Focsani
Apicola Focsani
Apicola Focsani

© 2015 Copyright by apicultura-romania.com