Portalul ofera informatii complete despre producatorii si distribuitorii de miere de albine din Romania – miere 100% naturala, miere de salcam, tei, poliflora, de rapita, floarea-soarelui, de castan, miere de mana, miere cu catina, nuci, migdale, stafide, miere cu fagure, polen, miere la kilogram, miere la borcan, miere la plic, miere direct de la aplicultori.

Investitorii japonezi vor sa investeasca in organizarea producatorilor romani de miere

Investitorii japonezi vor sa investeasca in organizarea producatorilor romani de miere

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale l-a primit in 13 iunie 2016 pe E.S. Kisaburo Ishii, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Japoniei in Romania.

In cadrul intalnirii, ministrul Achim Irimescu a facut o descriere succinta a potentialului de care dispune agricultura din Romania, punand accent pe domeniile care necesita eficientizare – tehnologizarea si service-ul pentru masinile agricole, managementul fermelor mici si medii, crearea de cooperative in vederea valorificarii produselor romanesti pe pietele internationale.

Ministrul a subliniat faptul ca isi doreste o imbunatatire a schimburilor comerciale intre Romania si Japonia, dar si transfer de know-how de la specialistii japonezi, pentru a creste eficienta in domeniile mentionate.

Ambasadorul Japoniei a precizat ca este familiarizat cu standardul de calitate al produselor romanesti, referindu-se in special la miere si produsele apicole, insa a mentionat ca, in vederea stabilirii unor contacte de lunga durata intre importatori japonezi si producatorii din Romania este nevoie de constanta. In acest sens, Excelenta Sa a explicat ca Japonia este interesata sa investeasca in organizarea producatorilor romani de miere, tocmai pentru a avea certitudinea ca acestia pot oferi marfa constant.

Referindu-se la discutiile recent purtate la Bruxelles cu comisarul european pentru Sanatate si Siguranta Alimentelor, Vytenis Andriukaitis, ministrul Achim Irimescu a explicat ca sectorul industrial de crestere a porcilor este interesat sa poata participa la piata unica dar si la cea internationala, fara restrictii, in urma evolutiei favorabile a circulatiei virusului pestei porcine clasice. In acest sens, comisarul european Vytenis Andriukaitis a fost de acord ca trebuie schimbat statutul Romaniei cu privire la pesta porcina clasica, ramanand sa se identifice solutia legala optima in cel mai scurt timp.

La finalul intalnirii, ministrul Achim Irimescu si-a exprimat dorinta de a primi in viitorul apropiat, in Romania, vizita omologului sau din Japonia, pentru ca impreuna sa identifice solutii pentru o cooperare mai buna intre Romania si Japonia.

 

© 2015 Copyright by apicultura-romania.com