Nume:
Asociația Mierea Bună
E-mail:
asociatiamiereabuna@yahoo.com
Telefon:
0740 196 058
Adresa:
Dorohoi, Str. Alexandru Cel Bun, Nr. 4, Jud. Botosani.
Facebook

Asociația Mierea Bună
Apicultura

Apicultor, producator, distribuitori miere de albine din Romania naturala, miere de salcam, tei, poliflora, de rapita, floarea-soarelui, de castan, miere de mana, miere cu catina, nuci, migdale, miere cu fagure, polen, propolis, miere la kilogram, miere la borcan, miere la plic..

Detalii

Asociatia Mierea Buna si-a inceput activitatea in anul 2013 si in decursul vastei sale activitati a avut ca principala preocupare cresterea de albine, comertul cu produse apicole proprii si participari dinamice in cadrul targurilor de profil din tara. In cadrul asociatiei se pot afla noutatile din domeniu, profesional si legislativ, poti obtine consultanta referitoare la oportunitatile obtinerii de fonduri si se organizeaza cursuri de perfectionare profesionala in meseria de apicultor. Tinem foarte mult la respectul fata de client si de aceea ne ocupam personal de procesul de colectare si imbuteliere al produselor rezultate in stupii din posesie, de curand am creat un produs numit *Elixirul Sanatatii APISMAF* din tinctura de propolis, laptisor de matca si miere de albine.

Apicultura este in primul rand o pasiune fata de natura, de albine, de stuparit. Practicantii acestei frumoase "meserii" sunt in totalitate dedicati activitatilor necesare apiculturii. Cei aflati la inceput de drum, se informeaza si in general, sunt ghidati de catre un apicultor experimentat, care, in timp a asimilat cunostintele acestei arte, arta apiculturii, care astfel devine si o traditie. Este o satisfactie imensa atunci cand apicultorul se simte rasplatit pentru munca lui, pentru eforturile depuse, vazand ca famillile lui prospera, se intaresc si se inmultesc. Implicit creste si productia de miere, de polen, de propolis. Evident, pentru cele mai bune rezultate si aceasta "afacere" necesita investitii. Stuparul va investi chiar de la inceput, va cumpara roiuri sau familii de albine, tratamente, hrana si echipamente. Sa nu uitam de un aspect important, de casa albinelor, care le este oferit de catre noi, apicultorii.entru obținerea unor bune rezultate în practică și producția apicolă trebuie să se țină cont de trei factori:
1. Deținerea unei stupine bine organizate;
2. Existența unei bune baze melifere;
3. Condiții pedo-climatice optime.

Asociația Mierea Bună a fost creata din dorinta de a transforma hobby-ul intr-un mod de viata. Am inceput cu cativa stupi si de atunci cu pasi mici dar siguri am continuat sa producem miere de albine de cea mai buna calitate. Noi punem mare pret pe calitate inaintea cantitatii. In decursul anilor in care am produs miere oferind-o familiei si vanzand in cantitati mici apropiatilor, am invatat ca ceea ce ei, clientii nostri apreciaza si de care poti fi absolut sigur este, desigur, calitatea mierii noastre: o miere naturala care provine de la albine bine ingrijite, care culeg nectarul unor plante netratate chimic; o miere care nu are termen de valabilitate tocmai datorita faptului ca nu adaugam nicio substanta in plus; o miere pe care este posibil sa o primiti cristalizata, sau care vi se va cristaliza in camara dovedindu-si astfel iar naturaletea si desigur faptul ca nu utilizam procedee mecanice agresive pentru readucerea ei in forma fluida.

Mierea are in compozitia sa numeroase principii active binefacatoare pentru sanatate. Acestea sunt in mare parte zaharuri precum si microelemente, enzime, acizi organici si vitamine, ce au un efect pozitiv prin actiunea de reglare a unor functii importante ale organismului. Gratie acestor calitati, mierea a fost utilizata ca remediu de-a lungul timpului pentru vindecarea unor afectiuni (gastro-intestinale, renale, respiratorii) si pentru tratarea plagilor infectate. Orice tip de miere are proprietati specifice: mierea de levantica lecuieste tusea si durerile de gat; mierea de tei usureaza starile febrile si durerile gastrice, previne migrena, fiind un bun mijloc profilactic si remediu in pneumonii, astm bronsic, stari nervoase, tuberculoza; mierea de brad este utila in bolile cailor respiratorii, cea de salcam este un bun calmant si tonic; mierea de castan salbatic creste tensiunea arterial; mierea de castan comestibil are actiune antimicrobiana, mai ales in bolile de stomac, intestinale si renale; mierea de izma este buna ca leac impotriva durerilor, antihemoragic, tonifiant; mierea de floarea-soarelui - utila in bronsite si boli de stomac. Mierea de flori de camp are o puternica actiune antimicrobiana, cea de livada (de pomi fructiferi) vindeca afectiunile renale, pulmonare si intestinale. Mierea de munte are calitati deosebite in bolile de cai respiratorii si in alergii, fiind o insumare de substante nutritive si curative.

Servicii

Asociația Mierea Bună vine în întâmpinarea clienților cu următoarea gama de servicii:

- Comercializare:

- miere de salcâm;
- miere de tei;
- miere polifloră;
- miere de mână;
- miere de rapiță;
- polen crud/uscat; 
- pastură simplă/în miere;
- propolis;
- lăptisor de matcă;
- apilarnil;
- faguri cu miere;
- specialități / mixturi apicole;
- siropuri naturale;
- cosmetice pe bază de miere și derivate apicole ;
- săpunuri cu miere;
- creme cu miere;
- șampoane cu miere; 
- oțet cu miere;
- bomboane cu miere;
- produse fitoterapeutice din derivate apicole și plante medicinale;
- ceaiuri și tincturi din plante medicinale.

Participarea la targuri si expozitii;

Intocmirea documentatiei necesare in acest domeniu.

Galerie foto

Asociația Mierea Bună
Asociația Mierea Bună
Asociația Mierea Bună
Asociația Mierea Bună

© 2015 Copyright by apicultura-romania.com