Nume:
Apis Vizireanu - Braila
E-mail:
apis.vizireanu@yahoo.com
Telefon:
0722 678 850
Adresa:
Braila, Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 57, Bl. F1, Sc. 3, Jud. Braila.

Apis Vizireanu - Braila
Apicultura

Apicultor, producator, distribuitori miere de albine din Romania naturala, miere de salcam, tei, poliflora, de rapita, floarea-soarelui, de castan, miere de mana, miere cu catina, nuci, migdale, miere cu fagure, polen, propolis, miere la kilogram, miere la borcan, miere la plic..

Detalii

Din dragoste pentru natura, din pasiunea pentru frumos, s-a nascut interesul nostru pentru apicultura. Din Baragan, zona bogata in culturi agricole melifere, cunoscuta si recunoscuta inca inainte de stabilirea trupelor romane in aceste zone ca fiind "patria albinelor", depunem toate eforturile pentru a obtine o miere curata, cu toate proprietatile curative si organoleptice care au facut faima mierii produse pe aceste meleaguri din cele mai vechi timpuri pamn in prezent.

Mierea este un aliment cu o valoare nutritiva exceptionala, mierea este un produs biologic ale carei calitati sunt permanent determinate de zona pedoclimatica din care provine. Mierea de albine nu are doar calitati nutritive ci, in urma studiilor, s-a demonstrat ca are si o actiune terapeutica eficienta, ce se exercita atat asupra afectiunilor digestive, cat si in afecĊ£iunile hepato-biliare, cardio-vasculare, respiratorii, afectiuni ale sistemului nervos, ale aparatului urinar, in bolile de nutritie si cele infectioase, in afectiunile sanguine si in cele cutanate. Cu toate calitatile sale pretioase, mierea are si contraindicatii pentru pacientii care sufera de obezitate, diabet zaharat, tulburari glicoregulatorii, insuficienta pancreatica exocrina si pentru pacientii gastrectomizaĊ£i, cat si in anumite tulburari alergice. Indicatiile apiterapice vor fi facute numai de catre medicul specialist, ca la orice medicament, iar tratamentele vor fi aplicate sub directa sa supraveghere, avandu-se in vedere actiunile farmaco-fiziologice generale si specifice ale produsului apiterapic, starea pacientului si evolutia bolii. Este bine cunoscut faptul ca mierea are un efect antimicrobian datorita:

- continutului sau bogat in zahar si redus de apa;
- sare;
- prezentei peroxidului de hidrogen, un factor antibacterian major.

Eficacitatea mierii depinde de anumiti factori:
- Tipul de bacterii: anumite tipuri de bacterii supravietuiesc fara apa, asa ca efectul continutului bogat in zahar si sarac in apa depinde de speciile de bacterii.
- Aciditate: efectul aciditatii care inhiba majoritatea microorganismelor se aplica numai mierii nediluate. O data ce este diluata de fluidele corpului, pH-ul sau va creste si poate sa nu mai fie la fel de eficace.
- Peroxidul de hidrogen: enzimele care produc peroxid de hidrogen sunt prezente numai la maturarea mierii si vor deveni active numai in mierea diluata de fluidele corpului.

Polenul este comercializat ca un supliment nutritiv ce ofera organismului o energie sporita. Acest produs contine vitamine, minerale si proteine, dar nu in cantitate mai mare decat alte produse alimentare obisnuite. El ajuta la reglarea functiilor intestinale si are un efect antianemic si de echilibrare asupra sistemului nervos. Este eficient in principal asupra sistemului digestiv, al celui nervos (actiune stimulanta si antidepresiva) si a metabolismului in general (regulator de crestere, actiune de antiimbatrinire si in stari de subnutritie). Unii dintre adeptii sai sunt de parere ca tratamentul pe baza de polen este un tratament benefic pentru numeroase alergii de sezon, deoarece ingerarea unor mici cantitati de polen duce la sporirea imunitatii fata de acesta.

Laptisorul de matca este o substanta alba, laptoasa produsa in glandele salivare ale albinelor lucratoare. Ea constituie o sursa de hrana pentru regina si este un produs care ii prelungeste viata acesteia si ii mareste capacitatea de fertilitate. Laptisorul de matca este o substanta bogata in aminoacizi, oligoelemente si vitamine. Stimuleaza producerea de globule rosii (are actiune benefica asupra anemiei), are o actiune puternica antibiotica, actioneaza in domeniul neuropsihic (neurastenie, stari de anxietate, stari depresive minore), in domeniul dermatologic si asupra sistemelor cardiovascular si circulator (anemii, tensiune arteriala scazuta, arteroscleroza.) Exista de asemenea si alte numeroase efecte benefice ale laptisorului de matca pentru multe afectiuni medicale, cum ar fi: extenuare, infertilitate, astm, lipsa poftei de mincare etc. Este interesant cum totusi studiile efectuate pe animale si oameni au demonstrat ca laptisorul de matca contine ingrediente capabile sa diminueze nivelul de colesterol din sange. Bazat pe efectul sau asupra reginei albinelor, acest produs apare si ca ingredient folosit in produsele cosmetice destinate infrumusetarii femeilor, in special in componenta cremelor antirid.

Propolisul este o rasina naturala lipicioasa care se prelinge din mugurii anumitor copaci (albinele prefera plopul) sau iese la iveala din scoarta altor copaci (in principal conifere). Albinele lucratoare il strang, ii adauga secretiile lor de saliva si il folosesc pentru a captusi interiorul stupului lor. Multe experimente au demonstrat proprietatile bactericide, antifungice, anestezice si tamaduitoare ale propolisului. S-a demonstrat ca propolisul contine compusi antibacterieni si este astfel folosit ca un supliment antibiotic pentru ca inhiba cresterea bacteriana. In dermatologie efectele curative ale preparatelor pe baza de propolis asupra ranilor si regenerarii tesuturilor sunt cunoscute de foarte multa vreme (arsuri de gradul II, eczeme, rani si vinatai).

Este, de asemenea, o sursa de flavonoizi, niste antioxidanti puternici care previn distrugerea celulelor, cauzata de radicalii liberi. Astfel, calitatile sale antioxidante si actiunea asupra radicalilor liberi responsabili pentru procesul de imbatrinire celulara sunt exploatate in cosmetica. A fost demonstrata actiunea sa impotriva efectelor anumitor infectii virale (herpes) si este folosit impotriva cariilor dentare si paradontopatiilor (datorita proprietatilor antibacteriene si anestezice).

Servicii

Gama produse/servicii:

- achizitie, procesare si producere miere;

- miere si derivate;

- produse cosmetice din derivate apicole si plante medicinale;

- produse fitoterapeutice din derivate apicole, plante medicinale si produse apicole;

- ceaiuri gama terapeutice si medicinale.

Galerie foto

Apis Vizireanu - Braila
Apis Vizireanu - Braila
Apis Vizireanu - Braila
Apis Vizireanu - Braila

© 2015 Copyright by apicultura-romania.com